top of page

Aanbod

Je kan bij mij terecht voor individuele therapie, relatietherapie en coaching. Hieronder vind je meer informatie over elke soort sessie, zodat je een beter beeld krijgt van wat je kan verwachten.

Individuele therapie

Zit je vast met een probleem? Zie je het allemaal even niet meer zitten? Weet je geen blijf met bepaalde emoties? Of heb je een andere vraag waar je wel wat hulp bij kan gebruiken? Dan kan individuele therapie soms helpen.

 

Bij individuele therapie houden we één-op-één-gesprekken. Dat betekent dat je alleen naar een sessie komt en we samen op zoek gaan naar hulpmiddelen die jou het beste kunnen helpen.

Ik werk steeds vanuit een integratieve aanpak. In de gesprekstherapie is ook plaats voor creatieve, experiëntiele of lichaamsgerichte werkvormen.

Het is belangrijk om te weten dat een psycholoog jou geen kant-en-klare oplossingen kan bieden. Ik kan je uiteraard wel verschillende hulpmiddelen aanreiken en je op andere manier helpen, maar therapie werkt alleen als je er ook zelf mee aan de slag gaat. We gaan dan ook altijd samen te werk in een therapiesessie.

Relatietherapie

Elke relatie heeft z’n ups en downs, dat is heel normaal. Maar soms kan het zijn dat de oorspronkelijke liefde ver te zoeken is. Jullie zijn elkaar onderweg kwijt geraakt en de gps laat je bij elke bocht steeds meer in de steek. In dat geval kan relatietherapie voor jullie een goede oplossing zijn.

 

Bij relatietherapie kom je als koppel therapie volgen. De gesprekken zijn dus niet één-op-één, maar gebeuren altijd samen met alle betrokkenen.

 

Als psycholoog ben ik er dan om jullie te helpen weer met elkaar te communiceren, elkaar terug te vinden of misschien wel duidelijk te krijgen dat jullie elk jullie eigen weg moeten gaan. Het is niet de bedoeling dat er over elkaar geklaagd wordt tegen de psycholoog, maar dat we samen een manier vinden waarop jullie weer mét elkaar kunnen spreken en mogelijks weer een connectie vinden. 

 

Ook hier vertrekken we altijd vanuit jullie individuele situaties en persoonlijkheden en bekijken we samen wat voor jullie werkt.

Coaching

Je hoeft niet per se een psychologisch probleem te hebben om naar een psycholoog te stappen. Soms zijn er ook andere dingen waar je wel wat hulp bij kan gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je een grote beslissing moet maken in je leven of geen voldoening meer haalt uit je werk.

 

Coaching is heel persoonlijk en bestaat dan ook altijd uit individuele gesprekken. Het doel is vooral om jouw doelstellingen helder te krijgen en niet zozeer om een probleem op te lossen.

 

Wanneer je doelstellingen duidelijk zijn, is de volgende stap om te kijken hoe je die het beste kan bereiken. Wat heb je hiervoor nodig? Welke stappen moet je hiervoor ondernemen? Welke mensen moet je hiervoor eventueel inschakelen?

 

Als psycholoog ben ik er vooral om je in dit hele proces te begeleiden. Ik steun jou bij elke stap en geef je een zetje in de goede richting wanneer je dat nodig hebt. Door gerichte vragen te stellen krijg jij de inzichten die je nodig hebt om telkens een stap dichter bij je doel te geraken.

Vraag een intakegesprek aan

Wil je graag starten met therapie of coaching?

Vraag dan een intakegesprek aan, zodat we kunnen ontdekken of we samen op weg kunnen gaan.

bottom of page